Κοκτέιλ Mojito, Dark 'N' Stormy, Daiquiri , Κομο_Tiki

  • € 0
  • - κοκτέιλ
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 2 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 2 λεπτά

Αρχικά να πούμε πως κάνουμε το «πλούσιο» σιρόπι ζάχαρης. Γίνεται με 1 μέρος νερό και 2 μέρη ζάχαρη. Δηλαδή για 100 ml νερό χρειαζόμαστε 200γρ ζάχαρης.

Επίσης να τονίσουμε πως η μεζούρα το μπάρμαν έχει 2 μεριές. Η μεγάλη χωράει 60ml και η μικρή 30ml.

Συνταγή για Mojito

Για το Mojito, θα χρειαστούμε ένα ποτήρι highball με χωρητικότητας 450 με 500ml. Χρησιμοποιούμε μισό λάιμ, κομμένο στα 4 και το στύβουμε ένα γουδί για να πάρουμε τον ζωμό και τα έλαια του από τις φλούδες.  Συμπληρώνω με αλλά 10 ml χυμό λάιμ (25 ml σύνολο). Επίσης προσθέτω και 20ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης. Βάζουμε ένα φρέσκο κλαδάκι δυόσμου και τα πατάμε απαλά τα φύλλα στα τοιχώματα του ποτηριού. Προσθέτω 60ml λευκό κουβανικό ρούμι και απογεμίζουμε με φρέσκια σόδα. Αναδεύουμε αφού πρώτα προσθέσουμε μέχρι πάνω πάγο (προσοχή όχι νερωμένο πάγο). Για το ντεκόρ, τοποθετούμε μια κορυφή δυόσμου!

Συνταγή για τη Μαύρη καταιγίδα (Παραλλαγή Dark 'N' Stormy)

Για την κοκτέιλ Μαύρη Καταιγίδα (τύπου Dark ‘N’ Stormy, δεν μπορούμε να το πούμε έτσι αφού δεν έχει Gosling Spiced Rum). Σε ένα ποτήρι collins (σωλήνα), 280-350ml, πατάμε 2 φέτες λαίμ. Γεμίζουμε με πάγο και βάζουμε 50ml ένα Spiced Rum (στη περίπτωση μας χρησιμοποιούμε ένα Sailor Jerry). Βάζουμε 10ml σιρόπι ζάχαρης και απογεμίζω με Ginger ale (πχ. 3 cents) η οποιαδήποτε ποιοτική ginger ale. Αναδεύω ομαλά 1 με 2 φορές και τοπάρω με 3 σταγόνες Angostura bitters που μπορώ να προμηθευτώ από μια κάβα.

Συνταγή για Daiquiri

Για το Original Daiquiri θα χρειαστούμε ένα shaker. Βάζουμε μέσα 50ml λευκό κουβανικό ρούμι, 25ml στυμμένο λάιμ και 15ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης. Τα χτυπάμε με «στυλ», και τα αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα coupette κρύο ποτήρι (μπορώ να το βάλω στην κατάψυξη) χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι. Για ντεκόρ βάζουμε 1 φέτα λάιμ στο ποτήρι (έτσι ώστε να ρυθμίσω την οξύτητα του, αν το θέλω πιο όξινο).

Συνταγή για Komo_Tiki

Για το Tiki θα ήταν ιδανικό να έχω τριμμένο πάγο. Για να τον δημιουργήσουμε, χρησιμοποιούμε ένα γουδί και μια πετσέτα. Βάζω τον πάγο μέσα και χτυπάω αρκετές φορές! Τον θρυμματισμένο πάγο το βάζουμε σε ένα highball ποτήρι. Στύβουμε μισό κόκκινο γκρέιπφρουτ περίπου 30ml. Προσθέτω 20ml λάιμ. Χρησιμοποιώ 50ml μαύρο, βαρύ ρούμι (στην περίπτωση μας ένα Plantation Dark Rum) και 20ml ελαφρύ λευκό ρούμι, (στην περίπτωσή μας ένα παιχνιδιάρικο Agricole J.M.). Προσθέτω 20ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης. Τα ανακατεύω, με ένα αναδευτήρα (τεχνική swizzle) το γεμίζω με Ginger ale και τοπάρω με αρκετές σταγόνες Angostura bitters. Στο τέλος στολίζω το ποτήρι με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή ανανά, ή λαιμ και μια κορυφή δυόσμου.

Προτεινόμενα ρούμια:

Λευκό ρούμι: Bacardi Carta Blanca Rum, Havana Club 3 Años(Λευκή Αβάνα), Santiago De Cuba.

Μαύρο ρούμι: Plantation Dark Rum, Captain Morgan, Bacardi Carta Negra, Havana Club Añejo 7 Años(Μαύρη Αβάνα).

Spiced rum: Sailor Jerry, Goslings Black Seal Dark, Bacardi Oakheart, St. Lucia Chairman's Reserve Spiced, Bacardi Carta Fuego.

Δείτε τα κοκτέιλ.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Mojito

  • 60ml λευκό κουβανικό ρούμι.
  • 10ml χυμό λάιμ.
  • 20ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης.
  • Φρέσκια σόδα(σφραγισμένη).
  • Μισό λάιμ κομμένο στα 4.
  • 2 κλωνάρια δυόσμο.

Μαύρη καταιγίδα

  • 50ml Spiced Rum.
  • 10ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης.
  • Ginger ale.
  • 3 σταγόνες Angostura bitters.
  • 2 φέτες λάιμ.

Daiquiri

  • 50ml λευκό κουβανικό ρούμι.
  • 25ml χυμό λάιμ.
  • 15ml σιρόπι ζάχαρης.
  • 1 φέτα λάιμ.

Κομο_Tiki

  • 50ml μαύρο βαρύ ρούμι.
  • 20ml λευκό ελαφρύ ρούμι.
  • 20ml σιρόπι ζάχαρης.
  • 25ml χυμό λάιμ.
  • Απογέμιση με Ginger ale.
  • Σταγόνες Angostura bitters.
  • Μισό στυμμένο γκρέιπφρουτ.
  • 1 κλωνάρι δυόσμο.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!