Τανωμένος σορβάς

  • € 7
  • - Δημητριακά
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα

Συνταγή για τανωμένο σορβά.

Αρχικά ξεπλένουμε το κορκότο (σπασμένο στάρι) 2 με 3 φορές. Το βράζουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει με το καπάκι της κατσαρόλας ανοικτό!

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα όλο το γιαούρτι και με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό με κορκότο μέσα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα. Μία μία κάθε φορά! Συνολικά θα χρειαστούμε  5 με 6 "κουτάλες". Στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε καλά!

Συνεχίζουμε, βάζοντας το αγελαδινό βούτυρο σε ένα μικρό κατσαλοράκι , το λιώνουμε και το «βράζουμε» για 5 λεπτά περίπου.  Στο τέλος ρίχνουμε και 3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ή δυόσμο μέσα στο λιωμένο βούτυρο.

Ο τανωμένος σορβάς είναι έτοιμος. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στη κατσαρόλα, το ανακατεύουμε καλά και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

  • Υλικά Συνταγής
  • Map
  • 500γρ κορκότο (σπασμένο στάρι)
  • 1 κιλό γιαούρτι 10%
  • 250γρ αγελαδινό βούτυρο.
  • 3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη ή δυόσμο.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!