Φανουρόπιτα

  • € 7
  • - Εορταστικές
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 35 λεπτά

Συνταγή για Φανουρόπιτα

Αρχικά, ξεχωρίζουμε τα υλικά. Τα στερεά (πλην της ζάχαρης) και τα υγρά!

Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του, την κανέλα, τη σόδα, τα καρύδια, τις σταφίδες και το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύουμε, ώστε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Βάλτε αρκετή ποσότητα από καρύδια και σταφίδες!!!

Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη, όσο γίνεται περισσότερο . 

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να τελειώσει! Το ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια, οπότε μετά το ζύμωμα την αφαιρούμε με την πίσω μεριά ενός μαχαιριού.

Σε ένα ταψάκι νούμερο 26, βάζουμε από κάτω λαδόκολλα και ρίχνουμε τη ζύμη μέσα.

Τοποθετούμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μόλις βγάλουμε το ταψάκι από το φούρνο και πριν κρυώσει εντελώς, τοποθετούμε τη φανουρόπιτα σε τάπερ, προκειμένου να μην ξεραθεί και να παραμείνει αφράτη.

*Προαιρετικά, παίρνουμε το σεμεδάκι της μαμάς, της γιαγιάς από την τηλεόραση ή το κομοδίνο, το βάζουμε επάνω στη Φανουρόπιτα και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο. (220 με 240γρ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη.(220 με 240γρ)
  • Μισό φλιτζάνι νερό.(120γρ)
  • Μισό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική.
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι.
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι.
  • 100γρ+ σταφίδες.
  • 100γρ+ καρύδια ψιλοκομμένα.
  • *Άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!