Λαχανοντολμάδες - γιαλαντζί ντολμαδάκια

  • € 16
  • - Λαχανικά
  • Μερίδες: Πολλές
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για λαχανοντολμάδες.

Κόβουμε τα φύλλα από το λάχανο και τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, καίμε το κρεμμύδι και βάζουμε ελαιόλαδο, για να το τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να τσιγαριστεί και αυτός. Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και μετά από λίγο ρίχνουμε την πρασινάδα μας (άνηθο – μαϊντανό).  Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Παίρνουμε την κατσαρόλα και απλώνουμε κάτω τα φύλλα του λάχανου, για να μην κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες.  Τους τυλίγουμε, τους βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, τους καλύπτουμε με φύλλα από λάχανο, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, μέχρι να καλυφθούν οι ντολμάδες. Τους βράζουμε για 30 με 40 λεπτά.

Για το αυγολέμονο, γεμίζουμε ένα φλιτζάνι ζωμό από την κατσαρόλα. Αδειάζουμε το ασπράδι από ένα αυγό και το χτυπάμε μόνο του. Μόλις αφρίσει, βάζουμε τον κρόκο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζωμό από λεμόνι σιγά σιγά. Βάζουμε ελάχιστο νερό, για να μην κόψει το αυγό. Ανακατεύουμε συνέχεια. Για να ολοκληρωθεί το αυγολέμονο, ρίχνουμε το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες σταδιακά μέσα στο μπολ. Το αυγολέμονο είναι έτοιμο.

Συνταγή για γιαλαντζί ντολμαδάκια.

Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα, μέχρι να μαλακώσουν.  Ξεκινάμε τη διαδικασία του μείγματος τσιγαρίζοντας το φρέσκο κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Μετά από λίγο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και πολύ δυόσμο.  Βάζουμε το ρύζι, το στυμμένο λεμόνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί  για 5 λεπτά.

Απλώνουμε αμπελόφυλλα μέσα στην κατσαρόλα. Για το τύλιγμα προσέχουμε το αμπελόφυλλο να έχει τα «νεύρα» προς τα επάνω και απλώνουμε το υλικό μας. Τα τυλίγουμε, όσο πιο σφικτά μπορούμε και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα. Βάζουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν τα ντολμαδάκια, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα βράζουμε 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Λαχανοντολμάδες

  • 1 με 1½ λάχανο.
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο.
  • 500γρ. ρύζι Καρολίνα.
  • Πολύ δυόσμο, κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι.
  • Μαϊντανό, άνηθο.

Γιαλαντζί ντολμαδάκια (σαρμαδάκια)

  • Τα υλικά μας:
  • Αμπελόφυλλα.
  • 500γρ. ρύζι Καρολίνα.
  • Πολύ δυόσμο, κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι.
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο.
  • Μαϊντανό, άνηθο, 1 στημένο λεμόνι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!