Λαχανιά με κρέας

  • € 13
  • - Μοσχάρι
  • Μερίδες: 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Θρακιώτικη συνταγή λαχανιά με κρέας.

Αρχικά, βράζουμε λίγο το κρέας και το ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα.  Όταν «καθαρίσει», το κλείνουμε στη χύτρα και το βράζουμε για 30 λεπτά. Τα 30 λεπτά τα μετράμε, αφού σηκωθεί η βαλβίδα της χύτρας.

Στην συνέχεια, κρατάμε το ζωμό και τσιγαρίζουμε το κρέας μόνο του με πολύ λάδι (βάζουμε και αλάτι...)! Μην λυπηθείτε το ελαιόλαδο! Το λάχανο, που θα βάλουμε αργότερα, θα το απορροφήσει! Τσιγαρίζουμε το κρέας, για 5 λεπτά μόνο του, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά!

Ήρθε η ώρα να κάψουμε το λάχανο. Το έχουμε κόψαμε κομματάκια, έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι και γενικότερα ό,τι σκληρή φλούδα έχει.

ΣΟΣ!!! Βγάζουμε το κρέας, γιατί θα διαλυθεί με το ανακάτεμα, που θα κάνουμε στο λάχανο!!!

Βάζουμε το λάχανο σταδιακά, το ανακατεύουμε, ώστε να “τσιγαριστεί” καλά και προσθέτουμε ζωμό από το κρέας που έχουμε κρατήσει. Όταν θα βάλουμε όλο το λάχανο, τότε θα βάλουμε κόκκινο γλυκό πιπέρι και συμπληρώνουμε ζωμό, μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της κατσαρόλας. Το βράζουμε για 10 λεπτά και δοκιμάζουμε, αν θέλει περισσότερο αλάτι. Για να μαλακώσει το λάχανο, έχουμε 2 επιλογές. Να το βράσουμε για 30 με 40 λεπτά στην κατσαρόλα ή για 5 λεπτά μόνο στη χύτρα!

Αφού βράσει το λάχανο, με όποιον τρόπο επιλέξουμε, ρίχνουμε το κρέας και το στημένο λεμόνι και τα βράζουμε όλα μαζί για ακόμη 10 λεπτά. Η λαχανιά μας είναι έτοιμη!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι (στρογγυλό ή χτένι).
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια.
  • 1 λάχανο.
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό.
  • 1 στημένο λεμόνι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!