Τας κεμπάπ με πιλάφι

  • € 22
  • - Μοσχάρι
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για τας κεμπάπ με πιλάφι.

Ζητάμε από τον κρεοπώλη κρέας μοσχάρι στρογγυλό. Είναι ίσως το πιο ψαχνό κρέας του μοσχαριού. Ζητάμε να το κόψει κομματάκια, για να είναι έτοιμο.

Το ξαφρίζουμε σε μια κατσαρόλα και κρατάμε λίγο από το ζωμό αυτό.

Καίμε τα κρεμμύδια, να φύγουν τα υγρά τους, και μετά βάζουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε αρκετό!!! Προσθέτουμε και το κρέας και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Δηλαδή αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, περίπου 10 κόκκους μπαχάρι και 4 με 5 φύλλα δάφνης. Βάζουμε και το ζωμό, που είχαμε κρατήσει από το ξάφρισμα, μέχρι να καλυφτούν όλα τα υλικά μας.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα κλείνουμε σε χύτρα για 30 λεπτά, αφού σηκωθεί η βαλβίδα. Προσοχή να μην ξεχαστείτε και τα αφήσετε περισσότερο, γιατί το κρέας θα διαλυθεί εντελώς. Αν δεν έχει σωθεί το νερό, τότε βράζουμε το κρέας με ανοικτό το καπάκι, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Για το πιλάφι. Η συνταγή είναι Θρακιώτικη, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε και κριθαράκι. Αρχικά, καίμε το κριθαράκι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο, περιμένουμε να λιώσει και μετά βάζουμε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κριθαράκι. Προσοχή! Η διαδικασία αυτή κρατάει 2 λεπτά περίπου. Να μην καεί το κριθαράκι!

Στη συνέχεια βάζουμε 2 φλυτζάνια πιλάφι, με το κριθαράκι και τα βράζουμε όλα μαζί. Η αναλογία είναι για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειάζεται 3 φλιτζάνια νερό. Τα βράζουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά. Προσοχή να μην κολλήσουν στο κατσαλοράκι!

Τέλος σερβίρουμε το τας κεμπάπ με πιλάφι με μια φέτα με λαδορίγανη!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Για το Τας Κεμπάπ:

  • 1 με 1,2kg μοσχάρι, στρογγυλό.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια.
  • 5 με 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες.
  • Περίπου 10 κόκκους μπαχάρι και 5 φύλλα δάφνης.
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό.
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Για το πιλάφι με το κριθαράκι:

  • 2 φλυτζάνια ρύζι (μπασμάτι ή μακρύκοκκο)
  • Ένα φλιτζανάκι του ελληνικού κριθαράκι.
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Αλάτι και λίγο πιπέρι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!