Πίτσα σπέσιαλ

  • € 15
  • - Πίτσα
  • Μερίδες: 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα

Συνταγή για πίτσα.

Παίρνουμε ένα μεγάλο φλιτζάνι και βάζουμε μέσα την μαγιά, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και λίγη σόδα (αναψυκτικό). Τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη την σόδα μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και αρχίζουμε το ζύμωμα. Ρίχνουμε και το παραπάνω μείγμα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε βάζοντας αλεύρι «όσο πάρει». Δηλαδή όταν θα αρχίσει το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Όταν γίνει αυτό, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο παραπάνω τόσο το καλύτερο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 180 με 200 βαθμούς. Λαδώνουμε το ταψί με ελαιόλαδο, και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Πρώτο υλικό βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την ρίγανη. Μετά της φέτες Γκούντα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα τα υλικά. Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Στο τέλος βάζουμε την τριμμένη Γκούντα, να καλύψει  όλα τα υλικά, λίγες πιπεριές, την τριμμένη ντομάτα και λίγη ρίγανη και την ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σόδα(το αναψυκτικό), η φρέσκια τριμμένη ντομάτα και η ρίγανη!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Για την ζύμη μιας πίτσας:

  • Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι.
  • 1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό).
  • 1 φακελάκι μαγιά.
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Για την γέμιση:

  • 2 με 3 ντομάτες ώριμες.
  • 10 φέτες Gouda, 300 γραμμάρια τριμμένο Gouda.
  • 7 φέτες ζαμπόν, 7 φέτες μπέικον.
  • 10 φέτες σαλάμι αέρος.
  • Μανιτάρια, πράσινη και κόκκινη πιπεριά.
  • Ελιές, ρίγανη

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!