Λευκός κορμός

  • € 10
  • - Σοκολάτα
  • Μερίδες: 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά

Συνταγή για κορμό λευκής σοκολάτας.

Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και το βούτυρο να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Cointreau (ή κάποιο λικέρ) και την λεύκη κουβερτούρα!!!

Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια (όχι σε μπλέντερ), τα κράνμπερι, 2 πρέζες αλάτι, τα καρύδια και ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα Πτι Μπερ να είναι ένα με λιγότερο από ενάμιση πακέτο γιατί το μείγμα με από τις σοκολάτες δεν θα μπορέσει να τα καλύψει!!!

Όταν λιώσει το μείγμα με τη λευκή κουβερτούρα, το ρίχνουμε μέσα στο "παραπάνω" μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να γίνουν ένα σώμα μια ψυχή!!! Προσοχή, όχι με τα χέρια γιατί θα καείτε!!! 

Λίγο πριν το τέλος, δίνουμε στο παραπάνω μείγμα το σχήμα που θέλουμε! Αν το θέλουμε μακρόστενο, κλασικός κορμός, το βάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το μορφοποιούμε ανάλογα. Διαφορετικά το αδειάζουμε σε ότι σκεύος διαθέτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά από 1 ώρα περίπου, αφού κρυώσει, τρίβουμε σοκολάτα γάλακτος με ένα ρεντέ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 κουτί ζαχαρούχο.
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας Cointreau ή ένα άλλο λικέρ. 
  • 360γρ. κουβερτούρα λευκή.
  • 180γρ. καρύδια ψίχα τριμμένα.
  • 2 πρέζες αλάτι.
  • 300γρ. Πτι Μπερ.
  • 150γρ. κράνμπερι όσα θέλετε
  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!