Προφιτερόλ

  • € 14
  • - Σοκολάτα
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά

Συνταγή για προφιτερόλ.

Το πρώτο βήμα είναι να χτυπήσουμε με το μίξερ τη σαντιγί, μόνη της, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη. Bάζουμε αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Το δεύτερο βήμα είναι να φτιάξουμε τη σοκολάτα. Πρώτα, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Όταν αυτά λιώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν τα βάζουμε καυτά μέσα στα αυγά και την άχνη. Μέχρι, λοιπόν, να κρυώσουν, χτυπάμε με το σύρμα τα 4 αυγά και μετά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Τα χτυπάμε όλα μαζί και στο τέλος ρίχνουμε μέσα το λιωμένο μείγμα με την κουβερτούρα και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και η σοκολάτα μας είναι έτοιμη.

Τρίτο και τελευταίο βήμα είναι να "χτίσουμε" το προφιτερόλ στο μπολ, που έχουμε επιλέξει. Βουτάμε ένα – ένα τα σαβαγιάρ μέσα σε λίγο γάλα και λίγο κονιάκ ή λικέρ και τα τοποθετούμε στη βάση του μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τη σαντιγί και στη συνέχεια τη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή με την ίδια σειρά, εάν το μπολ μας είναι μεγάλο.

Στο τέλος, στολίζουμε κατά προτίμηση με λίγη σαντιγί, διατηρούμε το προφιτερόλ στο ψυγείο και σερβίρουμε, μόλις κρυώσει.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Για τη σοκολάτα:
- 1 βιτάμ.
- 250γρ. κουβερτούρα (βιτάμ και κουβερτούρα τα λιώνουμε μαζί).
- 4 αυγά.
- 1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη.

Για τη σαντιγί:
- 1 σαντιγί.
- 8 με 9 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.

Για τη βάση:
-¼ Σαβαγιάρ.

- 1 φλιτζάνι γάλα.
- 1 φλιτζάνι κονιάκ ή λικέρ.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!