Η αφορμή.

Στα μέσα Ιουνίου 2016, ένα τηλεφώνημα μιας πολύ καλής φίλης, στο οποίο μου ζητούσε συνταγή για κεφτεδάκια, στάθηκε αφορμή να γεννηθούν τα “Μητσομαγειρέματα”. Αντί να υπαγορεύσω τη συνταγή στη φίλη μου, μου προέκυψε η ιδέα να βιντεοσκοπήσω γενικά τις συνταγές μου, να τις ανεβάσω στο διαδίκτυο (YouTube) και να δημιουργήσω την εκπομπή μαγειρικής “Μητσομαγειρέματα”. 

Η σχέση μου με τη μαγειρική

Η σχέση μου με τη μαγειρική ξεκινάει από την παιδική μου ηλικία, όταν με μεγάλη χαρά και επιτυχία βοηθούσα τον πατέρα μου στο ψήσιμο κρεάτων και τη μητέρα μου στα υπόλοιπα φαγητά.

Έκτοτε, στη φοιτητική μου ζωή στην Καβάλα, η καθημερινή μαγειρική μου ενασχόληση βελτιώθηκε με τις συμβουλές της κολλητής μου, ενώ, οι πρώτοι, που δοκίμαζαν τα πιάτα μου, ήταν οι δύο φίλοι μου και συμφοιτητές μου και μετέπειτα κουμπάροι μου!!!

Όπως καταλαβαίνετε, ήταν ζήτημα χρόνου, όλη αυτή η αγάπη και το μεράκι μου για τη μαγειρική να μετουσιωθούν σε κάτι οργανωμένο, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (www.mitsomageiremata.gr), με περισσότερους αποδέκτες, όλους εσάς.

Φυσικά, στο εγχείρημά μου αυτό με βοήθησε καθοριστικά η επαγγελματική μου ιδιότητα ως Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής (ΤΕ) και η εξοικείωσή μου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (YouTube, Facebook, Instagram, Twitter).  

Όσο αφορά στα “Μητσομαγειρέματα”, αυτά περιλαμβάνουν σπιτικές, παραδοσιακές, ελληνικές συνταγές, υλοποιημένες βήμα προς βήμα, που έφθασαν στα χέρια μου, από γενιά σε γενιά, από τις γιαγιάδες και τη μητέρα μου και τις ευχαριστώ γι' αυτό.

Έτσι, λοιπόν, στις συνταγές των “Μητσομαγειρεμάτων” δεν υπάρχουν άλλα μυστικά. Μοναδικό μυστικό είναι οι δοκιμές και το μεράκι σας!!!

Η αυθεντική ελληνική κουζίνα είναι για όλους και σας καλεί να τη γνωρίσετε.

Σας άρεσε?Διαδώστε το!

Για την καλύτερη περιήγησή σας.

Θα ήθελα με δυο λόγια να σας ξεναγήσω στη σελίδα μου, για να είναι πιο εύκολη και κατανοητή η περιήγησή σας σ’αυτή.

Οι συνταγές βρίσκονται στο "Μενού Συνταγών", όπου κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το βασικό συστατικό τους. Μέσα σε κάθε συνταγή υπάρχουν τα υλικά παρασκευής της, ο τρόπος εκτέλεσής της, το βίντεο της υλοποίησης και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Επίσης, σε κάθε συνταγή αναγράφεται το κόστος της, ο αριθμός των μερίδων, ο χρόνος προετοιμασίας και ο χρόνος εκτέλεσής της.  

Στο μενού "Φωτογραφίες Συνταγών" θα βρείτε ανά συνταγή φωτογραφίες, που δείχνουν λεπτομερώς τη διαδικασία υλοποίησής της.

Στο πεδίο "Βρες τη συνταγή…" και "Ψάξε - Βρες - Μαγείρεψε" μπορείτε να αναζητήσετε, οποιαδήποτε συνταγή θέλετε, γράφοντας μόνο μια σχετική λέξη. Διαφορετικά, μπορείτε να την αναζητήσετε στο πεδίο "Κατηγορία" επιλέγοντας αυτή, που σας ενδιαφέρει.

Να ευχαριστήσω θερμά:

Τον Μηχανικό Αυτοματισμού (ΤΕ), κ. Χρήστο Γκαϊντατζή, για τη μορφοποίηση και ολοκλήρωση της ιστοσελίδας.

Τον Πτυχιούχο Επιστήμης και Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστο Ραγιά, για τη συνολική του υποστήριξη στην κατασκευή της ιστοσελίδας.

Την camera – woman, καλλιτεχνική διευθύντρια της εκπομπής και πρόσφατα κουμπάρα μου, κα. Τατιάνα Φυγκά.

Τους φίλους και γνωστούς για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προώθηση της σελίδας μου στο Facebook στέλνοντας «οικειοθελώς» προσκλήσεις σε όλες τις επαφές τους.

Τελευταία στην αναφορά, αλλά όχι στη σημασία, να ευχαριστήσω τις ομάδες μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής στο Facebook, Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές, Οι συνταγές της Γκόλφως, Συνταγές για παιδιά, Οι Χρυσοχέρες/ηδες για τη δυνατότητα που μου έδωσαν στη δημοσίευση των συνταγών μου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!