Λουκουμάδες

  • € 3
  • - Διάφορα
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 3-4 λεπτά

Συνταγή για λουκουμάδες.

Βάζουμε σε ένα μπολ 250γρ. χλιαρό νερό (μια κούπα και κάτι…), 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8γρ.), 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι, 2 με 3 βανίλιες και τα χτυπάμε με ένα σύρμα...

Ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά... Θα χρειαστούμε 250γρ, περίπου 2 κούπες. Αν "πέσει" πολύ το αλεύρι, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό. Η ζύμη θα είναι μαλακή, θα κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε το μπολ με ζελατίνα ή με κάποιο καπάκι και μετράμε 30 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Είμαστε έτοιμοι! Η ζύμη φούσκωσε. Θα χρειαστούμε ένα κουπάκι με νερό (τινάζει το νερό) ή σπορέλαιο και ένα κουτάλι για να κόβουμε τους λουκουμάδες.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό σπορέλαιο και όταν κάψει καλά τότε αρχίζουμε!!!

SOS: Κάθε φορά για να "κόψουμε" ένα λουκουμά, βουτάμε το κουτάλι στο νερό ή στο λάδι για να μην κολλήσει η ζύμη στο κουτάλι. Το ένα χέρι έχει μέσα την ζύμη και ζουλάμε και κόβουμε.

Τους "βράζουμε" στο καυτό λάδι περίπου 3 με 4 λεπτά. Μέχρι να ροδίσουν και στην συνέχεια τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Τους απολαμβάνουμε με μέλι, κανέλα, σοκολάτα, μερέντα, ξηρούς καρπούς... Όπως γουστάρετε!!! Λουκουμάδες παιδιά!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου δύο κούπες).
  • 250γρ χλιαρό νερό (μια κούπα και κάτι…).
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι.
  • 2 με 3 βανίλιες.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!