Κέικ μήλου

  • € 6
  • - Κέικ
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 55 λεπτά

Συνταγή κέικ μήλου

Αρχικά θα φτιάξουμε το μείγμα του κέικ που θα είναι η βάση για το γλυκό μας.

Χτυπάμε 4 αυγά και ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, την μαργαρίνη (σοφτ καλύτερα και έξω από το ψυγείο να μαλακώσει), τις 2 βανίλιες, μια κοφτή κουταλιά μπέικιν ή σόδα μαγειρικής και ένα σακουλάκι αλεύρι (500γρ) που φουσκώνει μόνο του. Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις τότε βάλτε όλο το σακουλάκι του μπέικιν πάουντερ. Όλη η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 5 λεπτά.

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι και όχι φόρμα. Βάζουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε σχεδόν όλο το μείγμα μέσα. Κρατάμε λίγο για το τέλος…

Ήρθε η ώρα να τρίψουμε τα μήλα. 4 με 5 μήλα είναι αρκετά. Στο «χοντρό» του ρεντέ τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας  κανέλα, 1 με 2 βανίλιες, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Στην συνεχεία στρώνουμε το υλικά στο ταψάκι και από πάνω βάζουμε ότι μείγμα είχαμε κρατήσει. Στην ουσία το πασαλείβουμε ώστε να σκεπαστούν τα τριμμένα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά με τον φούρνο κλειστό!

Το κέικ μήλου είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #cake #apple

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 4 αυγά.
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • Ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (220γρ).
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (210γρ).
  • Μαργαρίνη σοφτ (250γρ).
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ.
  • 2 με 3 βανίλιες.
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Γέμιση:

  • 4 με 5 μήλα τριμμένα στον ρεντέ.
  • Μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1 κ.τ.σ κανέλα.
  • 1 βανίλια.
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!