Φτερούγες στο γκριλ
- € 7
- - Κοτόπουλο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου στο γκριλ με ρύζι και καλαμπόκι.
Θα ψήσουμε φτερούγες κοτόπουλου στο γκριλ. Υγιεινά και νόστιμα.
Τα μπαχαρικά που θα χρειαστούμε είναι αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και ρίγανη. Πασπαλίζουμε τις φτερούγες μέσα ένα μεγάλο μπολ και ανοίγουμε το γκριλ να ζεσταίνεται.
Θα βάλουμε τις φτερούγες στη σχάρα του φούρνου. Θα καλύψουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί του φούρνου και το βάζουμε κάτω από την σχάρα για να στάζουν τα ζουμιά. Θα λερωθεί ο φούρνος αλλά αξίζει τον κόπο. Ψήνουμε τις φτερούγες για περίπου 15 λεπτά και τις γυρνάμε μεριές για να μην καούν. Προσοχή λοιπόν.
Όσο ψήνονται οι φτερούγες θα κάνουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, 1 κύβο λαχανικών και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το σακουλάκι με το ρύζι και μετράμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το σακουλάκι. Και το ρύζι είναι έτοιμο. Αν θέλετε ρίξτε μέσα στο ζωμό το καλαμπόκι για 3 λεπτά περίπου. Νοστιμεύει πολύ. Διαφορετικά ανακατέψτε το καλαμπόκι με το ρύζι χωρίς να το βράσετε.
Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε όλα αυτά σε λιγότερο από 20 λεπτά. Σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #kotopoulo #fterouges #chicken #wings #chickenwings
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 1 κιλό φτερούγες (15 κομμάτια).
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη.
- Ρύζι, καλαμπόκι.
- 1 κύβο λαχανικών.
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.