Κοτόσουπα

  • € 7
  • - Κοτόπουλο
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα

Συνταγή για κοτόσουπα.

Αρχικά πρέπει να ξαφρίσουμε το κοτόπουλο, οπότε το βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, την γεμίζουμε με νερό μέχρι την μέση, και μόλις βγουν οι αφροί στην επιφάνεια, τους απομακρύνουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 καθαρισμένα, ολόκληρα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα, για να δώσουν γεύση στο φαγητό μας και να απομακρύνουν όποια «δυσάρεστη» μυρωδιά. Επίσης "μετράμε" 2 κουτάλες ελαιόλαδο και τα βράζουμε όλα μαζί για 30 λεπτά.

Μετά το μισάωρο, αφαιρούμε τα κρεμμύδια και βάζουμε ένα φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα, αφού το έχουμε ξεπλύνει. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, (αν χρειαστεί) και το βράζουμε για 5 λεπτά. Όποιος θέλει την κοτόσουπα πιο πηκτή, και του αρέσει το ρύζι, μπορεί να βάλει και δεύτερο φλιτζάνι με ρύζι Καρολίνα. Βάζουμε και το βούτυρο, 20 με 30γρ είναι αρκετά, και συνεχίζουμε το βράσιμο, που θα διαρκέσει συνολικά 1 ώρα. 

Στο τέλος θα κάνουμε το αυγολέμονο.

Θα χρειαστούμε ένα βαθύ πιάτο και ένα σύρμα για το ανακάτεμα. Αρχικά, γεμίζουμε ένα φλιτζάνι με ζωμό από την κατσαρόλα. Στύβουμε και ένα λεμόνι, για να το έχουμε έτοιμο και ξεκινάμε! Χτυπάμε στην αρχή μόνο το ασπράδι από το αυγό, μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε μέσα και τον κρόκο! Το χτύπημα συνεχίζεται προσθέτοντας τον χυμό του λεμονιού… Βάζουμε ελάχιστο νερό, για να αλλάξει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος και να μην κόψει το αυγολέμονο και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό της κοτόσουπας. Θα γίνει ένα ωραίος κρεμώδης χυλός, τον οποίο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς και η κοτόσουπα είναι έτοιμη!

Σερβίρουμε με αρκετό μαυροπίπερο και με φέτα λαδορίγανη!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 4 κομμάτια κοτόπουλου (στήθος – μπούτι).
  • 2 κρεμμύδια.
  • 1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα.
  • 2 κουτάλες ελαιόλαδο + 20 με 30γρ βούτυρο.
  • 1 αυγό, 1 λεμόνι.
  • Αλάτι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!