Μπανόφι

  • € 8
  • - Κρέμα - Σαντιγί
  • Μερίδες: 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες

Συνταγή για μπανόφι - banoffee.

Αρχικά, βράσουμε για δυόμιση περίπου ώρες το ζαχαρούχο γάλα, για να γίνει καραμέλα! Προσθέτουμε συνέχεια νερό και αναποδογυρίζουμε την κονσέρβα μέσα στην κατσαρόλα αρκετές φόρες. Βράστε περισσότερα ζαχαρούχα για μελλοντικές χρήσεις! Μπορείτε μέχρι και 3 μήνες να τα συντηρήσετε. Δεν παθαίνουν τίποτα!!!

Τρίβουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, για να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Φτιάχνουμε τη βάση για το μπανόφι, να γίνει σαν τάρτα, δηλαδή σηκώνουμε πλαϊνά τοιχώματα, ώστε να μπούνε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο μέσα στην κονσέρβα και το απλώνουμε επάνω στο τριμμένο μπισκότο. Χτυπάμε και τη φυτική σαντιγύ… Κόβουμε ροδέλες τις μπανάνες και τις ραντίζουμε με μισό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.

Απλώνουμε τις μπανάνες, στρώνουμε και την σαντιγύ από πάνω και το μπανόφι είναι σχεδόν έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και μετά με έναν ρεντέ τρίβουμε την κουβερτούρα! Το μπανόφι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!!

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #banoffee #pie #banoffeepie

Δείτε τη συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 3 μπανάνες.
  • 300 με 350γρ μπισκότα digestive.
  • 150γρ λιωμένο βούτυρο.
  • 1 ζαχαρούχο 400γρ.
  • 1 φυτική σαντιγύ 500ml.
  • Ξύσμα από κουβερτούρα.
  • Μισό λεμόνι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!