Γαλατόπιτα

  • € 4
  • - Κρέμα - Σαντιγί
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 12 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για γαλατόπιτα.

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Το μάτι της κουζίνας είναι σε μεσαία ένταση και τα ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 4 λεπτά). Στην συνέχεια ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι και μετά από λίγο το ξύσμα του λεμονιού… Όταν θα πήξει και βγάλει φουσκάλες η “κρέμα” μας, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 8 λεπτά.

Το ανακάτεμα συνεχίζεται… Το μείγμα πρέπει να κρυώσει, ώστε να βάλουμε τα τρία αυγά. Σε 5 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ξανά και ξανά... Η γαλατόπιτα είναι σχεδόν έτοιμη. Βάζουμε το υλικό σε ένα ταψάκι (30χ26) και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσοχή στον φούρνο που έχει ο καθένας.

Πρόταση σερβιρίσματος, μέλι και κανέλα...!

Καλή επιτυχία!!!

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #galatopita #milk

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 λίτρο γάλα, φρέσκο, πλήρες.
  • 220γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι).
  • 160γρ σιμιγδάλι ψιλό (3/4 του φλιτζανιού).
  • 3 αυγά.
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!