Γεμιστές Μελιτζάνες
- € 9
- - Λαχανικά
- Μερίδες: 5
- Χρόνος Προετοιμασίας: 90 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 30 με 40 λεπτά
Συνταγή για γεμιστές μελιτζάνες (παπουτσάκια).
Αρχικά πρέπει να ψήσουμε τις μελιτζάνες. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι, τις αλείφουμε με σπορέλαιο και τις ψήνουμε στο γκριλ για 1 ώρα. 30 λεπτά την κάθε μεριά. Βάζουμε την σχάρα σχετικά ψηλά και από κάτω ένα ταψάκι για να τρέξουν τα ζουμιά.
Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες φτιάχνουμε τον κιμά. Αχνίζουμε τα κρεμμύδια, δηλαδή τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο νερό και τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Όταν εξατμιστεί το νερό, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά. Τον πατάμε συνέχεια με ένα πιρούνι, μέχρι να θρυμματιστεί τελείως και να αλλάξει χρώμα! Μετά βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες (συν 1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας για περισσότερο χρώμα και γεύση), τα μπαχαρικά (αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό, μαύρο πιπέρι και λίγη ρίγανη), το μαϊντανό, το σκόρδο. Προσθέτουμε και λίγο νερό και βράζουμε τον κιμά για περίπου 20 λεπτά.
Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες και όπως είναι καυτές, τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. Θα μουσκέψουν και θα μαλακώσουν ακόμη περισσότερο.
Ήρθε η ώρα να τις γεμίσουμε. Με ένα κουτάλι τις σχίζουμε από το πάνω μέρος, καθαρίζουμε την μελιτζάνα από την φλούδα και πολτοποιούμε το εσωτερικό της. Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσουμε λίγο για να χωρέσει ο κιμάς. Στο τέλος δεν κάνουμε μπεσαμέλ, αλλά κόβουμε μερικές ντομάτες ροδέλες και καλύπτουμε τον κιμά ώστε να μην ξεραθεί στο ψήσιμο που θα ακολουθήσει. Βάζουμε και νερό μέσα στο ταψί, το τοποθετούμε στην τελευταία θέση, στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο "πάνω - κάτω" στους 250 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #melitzanes #papoytsakia
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 5 με 6 μεγάλες μελιτζάνες.
- 500γρ μοσχαρίσιος κιμάς.
- 1 μεγάλο κρεμμύδι.
- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες.
- Μισό ματσάκι μαϊντανό.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- Αλάτι, πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, λίγη ρίγανη.
- Ελαιόλαδο για τον κιμά.
- Λίγο σπορέλαιο για να αλείψουμε τις μελιτζάνες.