Κολοκυθάκια γεμιστά

  • € 15
  • - Λαχανικά
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια.

Αρχικά, αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και τρίβουμε το κρεμμύδι. Καίμε το κρεμμύδι, μέχρι να σωθούν τα υγρά του και στη συνέχεια βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο. Το τσιγαρίζουμε για λίγη ώρα μόνο του και μετά προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις τσιγαριστεί και αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε βάζοντας και την πρασινάδα (άνηθο – μαϊντανό) μέσα στο υπόλοιπο μείγμα. Μόλις αρχίσουν να «μαραίνονται», προσθέτουμε το ρύζι και λίγο νερό, για να πάρει μια βράση για 5 λεπτά.

Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε τα κολοκυθάκια. Έχουμε την κατσαρόλα κοντά μας και με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε τον κιμά, τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.

Για το κυρίως βράσιμο, γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό λίγο κάτω από τα τελευταία κολοκυθάκια και βάζουμε και ένα πιάτο ώστε να τα πιέζει. Τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Και τώρα πως κάνουμε το αυγολέμονο... Η συνταγή, πολύ απλή και γρήγορη. Αρχικά, γεμίζουμε ένα φλιτζάνι ζωμό από την κατσαρόλα. Αδειάζουμε το ασπράδι από ένα αυγό και το χτυπάμε μόνο του. Μόλις αφρίσει, βάζουμε τον κρόκο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζωμό από το λεμόνι σιγά σιγά. Βάζουμε ελάχιστο νερό, για να μην κόψει το αυγό. Ανακατεύουμε συνέχεια. Για να ολοκληρωθεί το αυγολέμονο, ρίχνουμε το ζωμό από τα κολοκυθάκια και το αδειάζουμε σταδιακά μέσα στο μπολ. Το αυγολέμονο είναι έτοιμο.

Τέλος, το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 10 κολοκυθάκια.
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο.
  • 250γρ. ρύζι Καρολίνα.
  • 1 ματσάκι μαϊντανό.
  • ½ ματσάκι άνηθο.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια.
  • 1 αυγό, 1 λεμόνι.
  • Ελαιόλαδο.
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι γλυκό, ρίγανη, δυόσμο.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!