Κολοκυθοκεφτέδες

  • € 5
  • - Λαχανικά
  • Μερίδες: 26 τεμάχια
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά

Συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες.

Αρχικά πρέπει να τρίψουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στο ρεντέ(στο χοντρό). Τα αναμειγνύουμε, προσθέτουμε αλάτι και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε στραγγίσουν τα ζουμιά τους. Τα κρατάμε εκεί σχεδόν 1 ώρα. Στην συνέχεια τα στύβουμε και με τα δυο μας τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι όπου εκεί θα προσθέσουμε και τα υπόλοιπα τα υλικά. Είναι καλύτερα στο τέλος της ώρας να ψιλοκόψετε τα υπόλοιπα τα μυρωδικά ώστε να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα.

Βάζουμε λοιπόν τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον φρέσκο δυόσμο, την φέτα, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, την φρυγανιά και το πιπέρι. Τα αναμειγνύουμε καλά και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

Σε καυτό σπορέλαιο τους τηγανίζουμε για τουλάχιστον 3 με 4 λεπτά. Συνοδέψτε με τζατζίκι!

Καλή επιτυχία!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #kolokythokeftedes

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 κιλό κολοκυθάκια (4 περίπου)
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Φρέσκος δυόσμος 10 περίπου κλωνάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 400γρ φέτα
  • 3 αυγά
  • ¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ της κούπας φρυγανιά
  • Ενάμιση κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!