Τζατζίκι και τηγανιτά κολοκυθάκια
- € 5
- - Λαχανικά
- Μερίδες: 4
- Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 3 με 4 λεπτά
Συνταγή για τζατζίκι και τηγανιτά κολοκυθάκια.
Θα φτιάξουμε πρώτα το τζατζίκι. Καθαρίζουμε ένα αγγουράκι, βγάζουμε τα σποράκια και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε αλάτι και το αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να βγάλει τα ζουμιά του.
Τρίβουμε και το σκορδάκι. Μια σκελίδα για 500γρ γιαούρτι είναι αρκετή.
Σε ένα σουρωτήρι «πατάμε» τα αγγουράκια να φύγουν τα ζουμάκια τους και τα βάζουμε στο μπολ με τα 500γρ στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μισή ξίδι.
Τα ανακατεύουμε και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.
Ήρθε η ώρα για τα κολοκυθάκια. Τα ψιλοκόβουμε με τον ρεντέ ή με το μαχαίρι. Όσο πιο λεπτά τόσο πιο «τσιπς» γίνονται!
Βάζουμε χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και τα απλώνουμε. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Τα ταμπονάρουμε με λίγο χαρτί, τα αλευρώνουμε και τα "πετάμε" στο καυτό σπορέλαιο!
Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν! Σερβίρουμε και το τζατζίκι... Βουτάμε και τρώμε!
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #kolokythakia #tzatziki
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
Τζατζίκι:
- 500γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10%.
- 1 αγγουράκι.
- 1 σκελίδα σκόρδο.
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο.
- ½ κουτάλι της σούπας ξύδι.
- Αλάτι.
Τηγανιτά κολοκυθάκια:
- Κολοκυθάκια λεπτοκομμένα.
- Αλεύρι, αλάτι, σπορέλαιο.