Χουνκιάρ μπεγιεντί

  • € 12
  • - Μοσχάρι
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά

Συνταγή για Χουνκιάρ μπεγιεντί.

Με άλλα λόγια μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας. Για το κρέας είναι καλό να ζητήσουμε να μας το κόψουν σε μικρά κομματάκια (πιο μικρά από το τας κεμπάπ). Για τη συνταγή έχουμε μοσχάρι στρογγυλό.

Ξεκινάμε με τον πουρέ. Θα χρειαστούμε 3 με 4 μεγάλες μελιτζάνες. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με 220 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Για το κοκκινιστό θα χρειαστούμε 500γρ. μοσχάρι, 1 κρεμμύδι, 2 ώριμες ντομάτες, μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, (κόκκινο πιπέρι και κανέλα). Βάλτε ό,τι μπαχαρικό σας αρέσει.

Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας. Μόλις «ασπρίσει» αυτό βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και λίγο νερό ως ότου να σκεπαστούν τα κομματάκια από το κρέας.

Τα κλείνουμε στην χύτρα και μετράμε 20 με 25 λεπτά αφότου σηκωθεί η βαλβίδα και βάζουμε την ένταση στο 3 (αν έχει μέγιστο 9).

Οι μελιτζάνες θα είναι έτοιμες. Τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα. Τις πολτοποιούμε με μαχαίρι και πιρούνι και ξεκινάμε να φτιάξουμε τον πουρέ με μια σπάτουλα.

Σε μεσαία ένταση της κουζίνας λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο και προσθέτουμε 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Μετά από ένα λεπτό βάζουμε την μελιτζάνα και ένα 1 φλυτζάνι γάλα (περίπου 150ml). Μόλις ανακατευτούν καλά σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι (200γρ). Ο πουρές είναι έτοιμος.

Σερβίρουμε σε τον πουρέ μελιτζάνας και από πάνω βάζουμε μια γενναία ποσότητα κοκκινιστού. Το χουνκιάρ μπεγιεντί είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Καλή επιτυχία!!!

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #χουνκιαρμπεγιεντι #hunkarbegendi 

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Για το κοκκινιστό:

  • 500γρ. μοσχάρι στρογγυλό.
  • 1 κρεμμύδι.
  • 2 ώριμες ντομάτες.
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
  • Αλάτι, πιπέρι, 5 κόκκους μπαχάρι.
  • Κόκκινο πιπέρι, κανέλλα.

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

  • 3 με 4 μελιτζάνες.
  • 50γρ. βούτυρο.
  • 1 φλιτζάνι γάλα (150ml).
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 200γρ. κασέρι.
  • Λίγο αλάτι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!