Πατάτες φούρνου λεμονάτες, ριγανάτες, μουσταρδάτες

  • € 6
  • - Πατάτες
  • Μερίδες: 5 με 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για πατάτες φούρνου.

Κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, στύβουμε 2 λεμόνια, από πάνω βάζουμε και αρκετή μουστάρδα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί! Μετά, βάζουμε νερό, μέχρι να καλύψει την επιφάνεια από τις πατάτες και αρκετό ελαιόλαδο. Τρίβουμε ένα κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, για να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 220 με 250 βαθμούς και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Για να γίνουν πιο ροδοψημένες βάλτε τον φούρνο στο πάνω - κάτω και αέρα! 

Όταν σωθεί το νερό, ελέγχουμε, αν οι πατάτες μας έχουν μαλακώσει. Αν όχι, τότε προσθέτουμε νερό και συνεχίζουμε το "βράσιμο".

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #potatoes #patates #patatestofourno #mustard #lenon #moustarda #lemoni

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 2 με 3 κιλά πατάτες.
  • Μουστάρδα.
  • 2 λεμόνια.
  • 1 κύβο λαχανικών.
  • Ελαιόλαδο.
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!