Μπατζίνα (κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο)

  • € 8
  • - Πίτα
  • Μερίδες: 20 κομμάτια
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για μπατζίνα (κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο).

Θα χρησιμοποιήσουμε μια κούπα του καφέ σαν δοσομετρητή.

Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια (3 τεμάχια) και το κρεμμύδι στον ρεντέ, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε  για 30 λεπτά μέσα σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Όταν θα έρθει η ώρα να τα βάλουμε στο μείγμα (που θα φτιάξουμε) τα στύβουμε και με τα δυο μας τα χεράκια…

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά με το σύρμα και στην συνέχεια προσθέτουμε 1 κούπα γάλα φρέσκο πλήρες, 1 κούπα αριάνι, 1 κούπα σπορέλαιο,  μισή κούπα ζάχαρη και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Όποιος δεν έχει αριάνι (ξινόγαλα) μπορεί να χρησιμοποιήσει 2 κούπες γάλα.  Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα «στυμμένα» κολοκυθάκια με το κρεμμύδι.  Εδώ θα χρειαστούμε μια σπάτουλα…

Θρυμματίζουμε και την φέτα, περίπου 300 με 400γρ, την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα και τέλος βάζουμε το αλεύρι. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αλλιώς για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν). Τα ανακατεύουμε με την σπάτουλα ώστε να γίνουν ένα σώμα μια ψυχή!

Αυτό ήταν. Αδειάζουμε το υλικό σε μεγάλο ταψί τουλάχιστον 26 εκατοστά διάμετρο και το βάζουμε κάτω, στην πρώτη θέση του φούρνου. Προθερμασμένος στο "πάνω κάτω" στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Να κοκκινίσει, να πάρει ένα ωραίο χρωματάκι.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #kolokythakia #batzina #mpatzina #paradosiakes

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 4 αυγά.
  • 500γρ. τριμμένα κολοκυθάκια (3 τεμάχια).
  • 1 κρεμμύδι.
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του.
  • 1 κούπα αριάνι (ξινόγαλα) (210γρ).
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο πλήρες (210γρ).
  • 1 κούπα σπορέλαιο.
  • ½ κούπα ζάχαρη (100γρ).
  • 300 με 400γρ. φέτα.
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!