Τυροπιτάκια κουρού
- € 10
- - Πίτα
- Μερίδες: 24 + 30
- Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά και 20 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά και 25 λεπτά
Συνταγή για τυροπιτάκια κουρού.
Τυροπιτάκια κουρού με ρετσίνα.
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μπολ και για τις 2 συνταγές. Βάζουμε 1 ποτήρι ρετσίνα (200ml) και ένα ποτήρι σπορέλαιο (200ml). Προσθέτουμε 3 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (350γρ) και 1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ. Και τώρα ζυμώνουμε... Η ζύμη θα είναι μαλακή και δεν θα κολλάει στα χέρια. Θα χρειαστούμε ένα κρόκο για άλειμμα και φυσικά τυρί...
Θα βάλουμε 150γρ ανθότυρο και 150γρ τυρί φέτα. Για να φτιάξουμε το τυροπιτάκι παίρνουμε λίγη ζύμη, την δίνουμε στρογγυλό σχήμα και βάζουμε λίγο μείγμα από τα τυριά. Το κλείνουμε και είμαστε έτοιμοι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στο πάνω κάτω για 30 με 35 λεπτά.
Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι (250γρ) και 250 γρ βούτυρο. Το βούτυρο το βάζουμε για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να μαλακώσει για τα καλά...
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και αλεύρι περίπου 450γρ (3 κούπες). Η ζύμη είναι έτοιμη. Θα χρειαστούμε ένα πλάστη, λίγο αλεύρι στον πάγκο και ξεκινάμε να ανοίγουμε την ζύμη!!!
Κόβουμε την ζύμη τριγωνάκια, τα γεμίζουμε με τυριά (ανθότυρο και φέτα) και τα τυλίγουμε να γίνουν σαν κρουασανάκια. Τα αλείφουμε με ένα κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πάνω κάτω για περίπου 25 λεπτά.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
Καλή επιτυχία!!!
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #recipes #kourou #tyropitakia
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
Κουρού με ρετσίνα:
- 1 ποτήρι ρετσίνα (200ml).
- 1 ποτήρι σπορέλαιο (200ml).
- 3 ½ ποτήρια αλεύρι (350γρ) για όλες τις χρήσεις.
- 1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
- 1 κρόκο για άλειμμα.
- 150γρ ανθότυρο, 150γρ φέτα.
Κουρού με γιαούρτι:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (250γρ).
- 250γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη).
- 1 μπέικιν πάουντερ.
- 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3 κούπες).
- 150γρ ανθότυρο, 150γρ φέτα.
- Λίγο αλάτι.