Αλμυρό κέικ
- € 6
- - Πίτσα
- Μερίδες: 15
- Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 30 με 35 λεπτά
Συνταγή για αλμυρό κέικ με γιαούρτι.
Το πιο αφράτο και εύκολο αλμυρό κέικ που κάνατε ποτέ χωρίς μίξερ.
Θα χρειαστούμε μια κούπα για δοσομετρητή οπότε δεν χρειαζόμαστε ζυγαριά.
Θρυμματίζουμε την φέτα και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα λουκανικάκια (αφού τα έχουμε βράσει).
Χτυπάμε 4 αυγά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 φλιτζάνι σπορέλαιο και το 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε λοιπόν όλα τα υλικά και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι (30χ26) και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Αυτό ήταν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά (33 λεπτά είναι ότι πρέπει).
Καλή επιτυχία!
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #cake #αλμυροκεικ
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 4 αυγά.
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300γρ).
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι (250γρ).
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο (200γρ).
- 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ.
- 300γρ φέτα.
- 3 με 4 πιπεριές.
- 2 με 3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
(ή 5 φέτες ζαμπόν).