Κουτσομούρες

  • € 15
  • - Ψάρια
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά

Συνταγή για τηγανιτές κουτσομούρες.

Αρχικά πρέπει να καθαρίσουμε τα ψαράκια μας.

Βγάζουμε τα βράγχια, τα εντόσθια και τα λέπια. Πιο εύκολα και σίγουρα τα ζητάμε καθαρισμένα από το ψαράδικο της γειτονιάς μας.

Πλένουμε τις κουτσομούρες καλά, τις αλατίζουμε(και μέσα) και τις αλευρώνουμε! Όταν αλευρωθεί το ψάρι από όλες τις μεριές, το χτυπάμε λίγο στο πιάτο να πέσει το περιττό αλεύρι και είναι έτοιμο για τηγάνισμα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και μόλις κάψει, βάζουμε τις κουτσομούρες. Μην βάλετε πάρα πολλές και γεμίσετε το τηγάνι... Να έχει χώρο ώστε μπορείτε να γυρίζετε τις κουτσομούρες. Αυτό είναι και το μυστικό. Το συνεχές γύρισμα. Να μην καούν από την μια μεριά αλλά να τηγανιστούν ομοιόμορφα. 

Αν έχουμε πολλά ψαράκια για τηγάνισμα προσέχουμε να μην μαυρίσει το λάδι. Αν μαυρίσει το αλλάζουμε! Μην τα τηγανίσετε με αυτό!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

Το λάδι πρέπει να κάψει προτού βάλουμε τα ψάρια.

  • 1 κιλό κουτσομούρες.
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Σπορέλαιο.
  • Αλάτι.
  • Λεμόνι.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!