Ταμπουλέ

  • € 5
  • - Σαλάτες
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 5 λεπτά

Συνταγή για ταμπουλέ.

Αρχικά μουλιάζουμε το πλιγούρι με ζεστό νερό. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κούπα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, και το αφήνουμε για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Στη συνέχεια πρέπει να ψιλοκόψουμε όλα μας τα υλικά. Το κρεμμύδι, την ντομάτα και το αγγούρι σε όσο πιο μικρά κυβάκια μπορούμε και την πρασινάδα (μαϊντανός και φρέσκος δυόσμος) όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται. Στύβουμε και το λεμόνι…!

Στραγγίζουμε το πλιγούρι, και ξεκινάμε να ενώσουμε τα υλικά μας!  

Βάζουμε το πλιγούρι και από πάνω τα ψιλοκομμένα κομματάκια αγγουριού και ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι και κύμινο και λίγο μαύρο πιπέρι. Στην συνέχεια τα υπόλοιπα τα υλικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο το κρεμμύδι και στο τέλος το χυμό από του λεμονιού και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε όσο αλάτι και κύμινο χρειαστεί.

Οποίος θέλει μπορεί να δοκιμάσει να βάλει και σταφίδες…!!!

Καλή επιτυχία!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 150γρ. πλιγούρι.
  • 2 ντομάτες.
  • 1 αγγούρι.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • 1 ματσάκι μαϊντανό.
  • Μισό ματσάκι δυόσμο.
  • 1 στυμμένο λεμόνι.
  • Αλάτι, κύμινο και λίγο πιπέρι.
  • Ελαιόλαδο.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!