Menemen eggs - Στραπατσάδα
- € 4
- - Αυγά
- Μερίδες: 2
- Χρόνος Προετοιμασίας: 2 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 5 λεπτά
Συνταγή για Menemen eggs - Στραπατσάδα.
Αρχικά πρέπει να ετοιμάσουμε όλα τα υλικά μας και να διαθέτουμε ένα σαγανάκι όπου εκεί θα φτιάξουμε τη συνταγή. Ψιλοκόψουμε λοιπόν την πράσινη πιπεριά και την ντομάτα. Η ντομάτα να είναι μεσαίου μεγέθους. Μην την τρίψετε στο ρεντέ ή στο μούλτι γιατί δεν θέλουμε πολλά ζουμιά. Κόβουμε το κασέρι σε μικρά κομματάκια, την φέτα την σπάμε με τα χέρια και χτυπάμε 3 με 4 αυγά.
Ξεκινάμε καίγοντας πρώτα την πιπεριά και στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα. Μόλις φύγουν τα τα ζουμιά βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και αρκετή ρίγανη. Χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας από το 9 στο 6 και η διαδικασία συνεχίζεται ρίχνοντας το κίτρινο τυρί και την φέτα. Σε ένα μόνο λεπτό τα τυριά θα λιώσουν και ήρθε η ώρα να βάλουμε τα αυγά... Θέλουμε το πολύ 3 με 4 λεπτά, να ψηθούν τα αυγά, να φύγουν τα ζουμιά μέσα από το σαγανάκι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Αν θέλουμε να είναι πιο ζουμερά τότε αποσύρουμε το σαγανάκι από το μάτι νωρίτερα...
Τα menemen eggs ή αλλιώς η δικιά μας στραπατσάδα είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #menemen #eggs #strapatsada #ayga
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 3 με 4 αυγά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μεσαία ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 80 με 100 γρ φέτα
- 1 κομματάκι κίτρινο τυρί (γκούντα)
- Αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, ρίγανη
*Και λίγο σαλάμι αέρος...