Βελγικές βάφλες

  • € 4
  • - Κρέπα
  • Μερίδες: 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 3 λεπτά

Συνταγή για βάφλες Βελγίου.

Σε αυτή την συνταγή το μείγμα για τις βάφλες βγαίνει σαν "ζύμη τσουρεκιού"… Αν  θέλετε την συνταγή με τον χυλό, δείτε την εδώ: Συνταγή για βάφλες!!!

Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης η νωπή μαγιά να είναι φρέσκια, δηλαδή να μην λήγει σε λίγες μέρες…

Ζεσταίνουμε το γάλα και το αναμειγνύουμε μαζί με το αλεύρι και την μαγιά σε ένα λεκανάκι!  Χτυπάμε 2 αυγά, τα ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα μαζί με μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύουμε όσο μπορούμε καλύτερα! Θα κολλάει! Θα γίνει ένα άθλιο ζυμάρι! Είμαστε σε καλό δρόμο! Το καλύπτουμε με μια ζελατίνα και το σκεπάζουμε με μια κουβερτούλα! Υπομονή 1 ώρα...

Θα έχει φουσκώσει! Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και ήρθε η στιγμή να βάλουμε την ζάχαρη, την βανίλια και την μαλακή μαργαρίνη. Αν μπορούμε να βρούμε ζάχαρη σε κύβους, βάζουμε 50 ή και περισσότερα γραμμάρια (από τα 250γρ συνολικά) και τα σπάμε σε κομματάκια. ΌΧΙ θρύψαλα! Τα κομματάκια θα καραμελώσουν την βάφλα!

Θα χρειαστούμε μίξερ με γάντζο! Αν δεν έχουμε τότε προσπαθήστε μια μικρή κουτάλα ή με μια σπάτουλα! Τα ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν και αρχίζουμε το ψήσιμο!!

Το μείγμα όπως είπαμε και στην αρχή θα μοιάζει σαν ζύμη για τσουρέκια…

Πριν από κάθε χρήση της βαφλιέρας την βουτυρώνουμε πάνω και κάτω! Ψήνουμε, τρώμε, απολαμβάνουμε τις βέλγικες βάφλες!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #waffle #belgian

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 420γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 50γρ. νωπή μαγιά
  • 250γρ. ζάχαρη (200γρ + 50γρ σε κύβους)
  • 200γρ. μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Μια πρέζα αλάτι

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!