Κουλουράκια

  • € 6
  • - Διάφορα
  • Μερίδες: 40
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Συνταγή για κουλουράκια.

Tα αυγουλάκια μας και το βούτυρο αγελάδος φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη. Αρχικά χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει... Στην συνέχεια βάζουμε τα 2 αυγά... Ήρθε η ώρα του γιαουρτιού. 1 φλιτζάνι είναι περίπου 250 γρ. Με το γιαούρτι γίνονται πιο μαλακά και αφράτα (όπως το κέικ γιαουρτιού). Όποιος δεν θέλει γιαούρτι τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει ίδια ποσότητα γάλα φρέσκο πλήρες.

Συνεχίζουμε με το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Τέλος βάζουμε 2 με 3 βανίλιες, 1 κ.τ.γ μπέικιν, 1 κ.τ.γ σόδα και μια πρέζα αλάτι. Όλη αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου 5 λεπτά.

Τώρα θα βάλουμε το αλεύρι. 800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια. Οπότε: με τα δυο χεράκια, πλάθω κουλουράκια, ο φούρνος θα τα ψήσει (προθερμασμένος στους 180 βαθμούς για 20 με 22 λεπτά στο "πάνω - κάτω") το σπίτι θα μυρίσει κουλουράκια κουλουρά-α-κια...!!!

Για χρωματάκι χτυπάμε ένα αυγό και τα αλείφουμε με ένα πινέλο.

Καλή επιτυχία!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #koulourakia #pasxa #easter

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 2 αυγά.
  • 800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι (250γρ) ή γάλα φρέσκο.
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (210γρ).
  • 250γρ βούτυρο αγελάδος.
  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι.
  • 1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ.
  • 1 κ.τ.γ. σόδα.
  • Μια πρέζα αλάτι.
  • 2 με 3 βανίλιες.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!