Πάστα Φλώρα

  • € 6
  • - Διάφορα
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά

Συνταγή για πάστα φλώρα.

Tο αυγουλάκι μας και την μαργαρίνη σοφτ φροντίζουμε να τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή! Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια μεγάλο μπολ και αρχίζουμε να τα ανακατευτούμε με τα χρυσά μας τα χεράκια!!! Οπότε βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τις βανίλιες, το αλεύρι, το ρούμι (ή κονιάκ) και το μπέκιν (ή σόδα μαγειρικής).

Σημαντικό να ενσωματωθεί καλά η μαργαρίνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά και ξανά… Η βάση για την πάστα Φλώρα είναι έτοιμη.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας. Κρατάμε ένα κομματάκι ζύμης για να κάνουμε τα κορδόνια και την υπόλοιπη την απλώνουμε στο τσέρκι υψώνοντας όσο μπορούμε ένα τείχος γύρω γύρω ώστε να έρθει στο εσωτερικό η μαρμελάδα! Κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει ανώμαλα και ήρθε η ώρα να ρίξουμε την μαρμελάδα! Την απλώνουμε ομοιόμορφα και στο τέλος στολίζουμε τα κορδόνια!!!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (στο πάνω κάτω) για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει...

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #pastaflora

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map

 

  • 250γρ μαργαρίνη σοφτ.
  • 70 με 80γρ ζάχαρη (1/3 κούπας).
  • 450γρ (3 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 2 βανίλιες.
  • 1 με 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ.
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
  • 1 αυγό.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ ή σόδα μαγειρικής.
  • Μαρμελάδα.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!