Βασιλόπιτα

  • € 6
  • - Εορταστικές
  • Μερίδες: 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα

Συνταγή για βασιλόπιτα.

Η Βασιλόπιτα αυτή, είναι ένας συνδυασμός κέικ και τσουρέκι!

Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη! Αν δεν θέλουμε βούτυρο, το αντικαθιστούμε με 250γρ. σπορέλαιο. Χτυπάμε συνέχεια, προσθέτοντας τα αυγά ένα – ένα. Συνολικά θα χρειαστούμε 6 αυγά.

Όλο το μυστικό της συνταγής είναι ότι βάζουμε τα υλικά σταδιακά! Το αλεύρι, το μπέικιν, το ξύσμα, τη σόδα μαγειρικής, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού! Προσθέτουμε τα υλικά ένα προς ένα και χτυπάμε αλύπητα!!! Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 10 λεπτά. Η Βασιλόπιτα είναι σχεδόν έτοιμη! Αν θέλουμε να την στολίσουμε, γράφοντας το έτος της χρονιάς που έρχεται, παίρνουμε καρύδια ή ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και σχηματίζουμε το ανάλογο έτος.

Προθερμαίνουμε και τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί νο.34 ή 36. Το τοποθετούμε στην μέση του φούρνου και το ψήνουμε για 1 ώρα. Κάνουμε και τον έλεγχο της οδοντογλυφίδας! Αν είναι ακόμη υγρό μέσα, το ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Αν θέλουμε να στολίσουμε τη Βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη και να σχηματίσουμε το έτος, τότε τυπώνουμε τα ανάλογα νούμερα όσο πιο παχιά γίνεται, τα κόβουμε και τα "καρφιτσώνουμε" επάνω στην Βασιλόπιτα! Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, και αφαιρούμε προσεχτικά τα νούμερα! 

Καλή επιτυχία!!! Καλές γιορτές και καλή χρονιά!!!

!!!S.O.S!!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΛΟΥΡΙ!!!!

#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #vasilopita

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 250γρ. βούτυρο αγελάδος ή 250γρ. σπορέλαιο.
  • 6 αυγά.
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Μισό κιλό ζάχαρη.
  • 1 μπέικιν πάουντερ.
  • 1 ή 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ κονιάκ.
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!