Κεφτεδάκια με σάλτσα
- € 8
- - Κιμάς
- Μερίδες: 4
- Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά
Συνταγή για τηγανητούς κεφτέδες με σάλτσα. Η συνταγή είναι του Ιταλού σεφ Max Mariola.
Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τους κεφτέδες. Θα χρειαστούμε 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 100γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ γάλα φρέσκο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1 κρεμμύδι), ½ σκελίδα σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και 40 με 50γρ. παρμεζάνα. Τα ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια μας.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο προσέχοντας να μην τα κάψουμε (η ένταση της κουζίνας όχι στο μέγιστο) γυρνώντας τα συχνά...
Ήρθε η ώρα να κάνουμε την σάλτσα, οπότε τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο λίγο κρεμμύδι και την μισή σκελίδα σκόρδου που μας περίσσεψε από το προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε τα 500γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι, τα κεφτεδάκια μας τα σιγοβράζουμε για 5 με 7 λεπτά.
Οι κεφτέδες με σάλτσα είναι έτοιμοι!
Σε περίπτωση που θέλουμε να βάλουμε φρέσκες ντομάτες, τότε θα χρειαστούμε 3-4 ώριμες μεγάλες ντομάτες και θα βράσιμο για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #recipes #maxmariola #keftedakia #meatballs #saltsa
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
Για τους κεφτέδες:
- 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς.
- 100γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί.
- 1 αυγό.
- 1 φλυτζάνι του ελληνικού γάλα φρέσκο.
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 1 κρεμμύδι).
- ½ σκελίδα σκόρδο.
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι.
- 40 με 50γρ. παρμεζάνα.
Για την σάλτσα:
- 500γρ. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος (ή 3-4 ώριμες μεγάλες ντομάτες).
- Λίγο κρεμμύδι.
- ½ σκελίδα σκόρδο.
- Αλάτι.