Τηγανιά κοτόπουλο
- € 7
- - Κοτόπουλο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος Προετοιμασίας: 2 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Συνταγή για τηγανιά κοτόπουλο με μαυροδάφνη και κρέμα γάλακτος.
Αρχικά «καίμε» το κρεμμύδι για να φύγουν τα υγρά του και στην συνέχεια το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε μέχρι να "ασπρίσει..."
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα ποτήρι (200ml) μαυροδάφνη. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν με αυτό (περίπου 2 με 3 λεπτά), να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Στην συνέχεια βάζουμε το νερό σε ίδια ποσότητα (200ml), δηλαδή ένα ποτήρι και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αποξηραμένο δυόσμο. (Προσθέστε ή αφαιρέστε όποιο μπαχαρικό θέλετε.)
Μετά από περίπου 10 λεπτά η τηγανιά μας είναι σχεδόν έτοιμη. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 200γρ με 35% λιπαρά και χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας στο μισό ώστε το κοτόπουλό μας να σιγοβράσει. Θα δέσει και θα γίνει μια υπέροχη σάλτσα. Αυτό ήταν. Σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #kotopoulo #tigania #syntages
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 500γρ κοτόπουλο στήθος.
- 1 κρεμμύδι.
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη, δυόσμος αποξηραμένος, ελαιόλαδο.
- 1 ποτήρι μαυροδάφνη (200ml).
- 1 ποτήρι νερό (200ml).
- 1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (200ml).