Χοιρινή τηγανιά
- € 8
- - Χοιρινό
- Μερίδες: 3
- Χρόνος Προετοιμασίας: 2 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Συνταγή για χοιρινή τηγανιά με ρετσίνα (λευκό κρασί) και πιπεριές.
Αρχικά «καίμε» το κρεμμύδι με τις πιπεριές για να φύγουν τα υγρά τους και στην συνέχεια τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε και το κρέας μέχρι να ασπρίσει... Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι γλυκό και αρκετή ρίγανη.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα ποτήρι (200 με 220 ml) ρετσίνα ή λευκό κρασί. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν με αυτό, να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Στην συνέχεια βάζουμε το νερό σε ίδια ποσότητα, δηλαδή ένα ποτήρι και χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσει.
Μετά από περίπου 15 με 20 λεπτά η τηγανιά μας είναι έτοιμη και έχει δημιουργηθεί μια υπέροχη σαλτσούλα.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #xoirino #tigania #xoirini #xirini #xirinitigania
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 500γρ χοιρινά κοψίδια
- 1 κρεμμύδι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
- 1 ποτήρι ρετσίνα ή λευκό κρασί (200ml)
- 1 ποτήρι νερό (200ml)