Ρυζόγαλο

  • € 3
  • - Κρέμα - Σαντιγί
  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο.

Αρχικά ξεπλένουμε το ρύζι (100γρ) δυο με τρεις φορές!

Πάμε να το βράσουμε! Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε 2 με 2 ½ φλυτζάνια με νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Το ανακάτεμα είναι συνεχές! Να μην κολλήσει το ρύζι…!!!

Όταν σωθεί το νερό προσθέσουμε το γάλα! Προσοχή! Δεν το ρίχνουμε όλο αλλά κρατάμε ένα φλυτζάνι για να διαλύσουμε το κάστερ πάουντερ ή το ανθός αραβοσίτου. Οπότε ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια! Καλό ανακάτεμα να διαλυθεί η ζάχαρη και βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά!

Σε ένα μπολάκι, βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, 4 με 5 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ ή το ανθός αραβοσίτου και τα «χτυπάμε» με το σύρμα να γίνουν ένα σώμα μια ψυχή!!!

Το ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει! (3 με 4 λεπτά). Όταν χυλώσει, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, μοιράζουμε σε κουπάκια, βάζουμε κανέλα και περιμένουμε να κρυώσει!!! Όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • ½ φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα (100γρ).
  • 2 ½ φλυτζάνια νερό (400 με 450γρ).
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες.
  • 4 με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια.
  • 4 με 5 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ ή ανθός αραβοσίτου.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!