Ρυζόγαλο

  • € 3
  • - Κρέμα - Σαντιγί
  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο.

Αρχικά ξεπλένουμε το ρύζι δυο με τρεις φορές!

Πάμε να το βράσουμε! Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε 2 με 2 ½ φλυτζάνια με νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Το ανακάτεμα είναι συνεχές! Να μην κολλήσει το ρύζι…!!!

Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε το γάλα! Προσοχή! Δεν το ρίχνουμε όλο αλλά κρατάμε ένα φλυτζάνι για να διαλύσουμε το κάστερ πάουντερ ή το ανθός αραβοσίτου. Οπότε ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια! Καλό ανακάτεμα να διαλυθεί η ζάχαρη και βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά!

Σε ένα μπολάκι, βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, 4 με 5 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ ή το ανθός αραβοσίτου και τα «χτυπάμε» με το σύρμα να γίνουν ένα σώμα μια ψυχή!!!

Το ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει! (3 με 4 λεπτά). Όταν χυλώσει, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, μοιράζουμε σε κουπάκια, βάζουμε κανέλα και περιμένουμε να κρυώσει!!! Όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • ½ φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα (100γρ).
  • 2 ½ φλυτζάνια νερό (400 με 450γρ).
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες.
  • 4 με 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια.
  • 4 με 5 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ ή ανθός αραβοσίτου.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!