Πιπέρια γεμιστά
- € 10
- - Λαχανικά
- Μερίδες: 6
- Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 50 με 60 λεπτά
Συνταγή για γεμιστά πιπέρια
Αρχικά πλένουμε τα πιπέρια, αφαιρούμε τα κοτσάνια, κόβουμε το πάνω μέρος τους (τα "καπάκια") και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Αν έχουν μείνει σπόρια, τα ξεπλένουμε με λίγο νεράκι. Επίσης έχουμε κομμένα δυο μεγάλα κρεμμύδια και τριμμένες στο ρεντέ δύο με τρεις μεγάλες ώριμες ντομάτες.
Ξεκινάμε καίγοντας το κρεμμύδι ώστε να φύγουν τα υγρά του, και μόλις αρχίζει και κολλάει επάνω στο τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο για να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Μετά βάζουμε τον μαϊντανό, την σάλτσα, αρκετό αλάτι και ρίγανη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση όλο το μείγμα, να εξατμιστούν λίγο τα υγρά από την ντομάτα και στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, τραβάμε από τη "φωτιά" το σκεύος, ανακατεύουμε όλο το υλικό και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει ότι υγρά έχουν μείνει.
Μέχρι να γεμίσουμε τα πιπέρια, ανάβουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, στο "πάνω-κάτω". Γεμίζουμε τα πιπέρια με το μείγμα και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Κόβουμε και τις πατάτες και γεμίζουμε τα κενά! Αν περισσέψει υλικό, το ρίχνουμε επάνω στις πατάτες. Δεν το πετάμε! Προσθέτουμε μιάμιση φλιτζάνα νερό και τοποθετούμε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου.
Στα 30 λεπτά, βγάζουμε το ταψί και αλλάζουμε μεριά τα πιπέρια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Δοκιμάζουμε το ρύζι και τις πατάτες και προσθέτουμε νερό(αλάτι - ρίγανη) αν χρειαστεί. Στο τελευταίο 20λέπτο βάζουμε και τον αέρα! Δηλαδή 250 βαθμούς, πάνω-κάτω και αέρα!
Καλή επιτυχία!!!
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #piperiagemista
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 12 με 15 πιπέρια.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια.
- 2 με 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες.
- 1 ματσάκι μαϊντανό.
- 3 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα.
- 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
- Αλάτι, ρίγανη.
- 2 με 3 πατάτες.