Φέτες και μπρουσκέτες με μανιτάρια
- € 7
- - Σνακ - Σάντουιτς
- Μερίδες: 4
- Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 5 λεπτά
Συνταγή για φέτες και μπρουσκέτες.
Θα χρειαστούμε ένα ψωμί αρκετά μεγάλο, για να έχει μεγάλη επιφάνεια κάθε φέτα, ώστε να βάζουμε επάνω, όσο περισσότερο υλικό επάνω μπορούμε.
Στην ουσία, οι μπρουσκέτες είναι ψωμί ψημένο, με ό,τι υλικό θέλουμε να γευτούμε.
Για τις φέτες, παίρνουμε μια μεγάλη φέτα ψωμιού, την αλείφουμε με βούτυρο, τρίβουμε φέτα και από πάνω βάζουμε μια παχιά στρώση από κασέρι. Το βάζουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά μόνο. Προσοχή να μην καεί το κασέρι, γιατί θα πάρει άσχημη μυρωδιά η φέτα μας! Όταν βγάλουμε τη φέτα από το φούρνο, κόβουμε σε στρογγυλές φέτες μια μεγάλη ντομάτα και τις απλώνουμε επάνω στο λιωμένο κασέρι!!!
Για τις μπρουσκέτες με μανιτάρια, αρχικά τρίβουμε μισό κρεμμύδι στο ψιλό μέρος του ρεντέ, για να πολτοποιηθεί. Καίμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις αρχίσουν να «κολλάνε», ρίχνουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αρκετή ρίγανη και, λίγο πριν τα βγάλουμε, βάζουμε το βαλσάμικο ξύδι και τα κρατάμε στο τηγάνι για ακόμη ένα λεπτό. Τα μανιτάρια είναι έτοιμα.
Για να ψήσουμε τις φέτες του ψωμιού, υπάρχουν 3 τρόποι. Η τοστιέρα, το γκριλ του φούρνου και το τηγάνι! Οπότε, έτσι όπως είναι ζεστό (το τηγάνι), ρίχνουμε μέσα τη φέτα μέσα, παίρνουμε, ό,τι ζουμιά έχει από πριν και την καίμε, μέχρι να ξεροψηθεί. Η μπρουσκέτα είναι έτοιμη.
Βάζουμε, λοιπόν, στη μπρουσκέτα τα μανιτάρια και τα ψιλοκομμένα κομματάκια της ντομάτας και του τυριού!
Πειραματιστείτε, με ό,τι υλικά θέλετε! Αλλαντικά, κοτόπουλο, αλοιφές είναι μερικές από τις πιο γνωστές συνταγές για μπρουσκέτες!
Καλή επιτυχία!!!
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #feta #bruschetta #fastfood
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
Για τις φέτες:
- Λεπτές φέτες ψωμιού.
- Βούτυρο, φέτα, κασέρι και ντομάτα.
Για τις μπρουσκέτες:
- Ξεροψημένες φέτες ψωμιού.
- Μανιτάρια.
- Φέτα και ντομάτα ψιλοκομμένα κομματάκια.
- Μισό κρεμμύδι.
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ξύδι βαλσάμικο.