Χταπόδι στη χύτρα

  • € 12
  • - Θαλασσινα
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά

Συνταγή για χταπόδι ξυδάτο.

Τα χταπόδια πρέπει να είναι "σβουριγμένα" και καθαρισμένα. Οπότε αν τα πάρουμε ολόφρεσκα θα πρέπει να τα καθαρίσουμε, να τα χτυπήσουμε και να τα σβουρίξουμε να μαλακώσουν.

Θα τα βάλουμε σκέτα μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν μια πρώτη βράση για 20 λεπτά. Το νερό στην συνέχεια το πετάμε και βάζουμε φρέσκο.

Προσθέτουμε 1 σφηνάκι ελαιόλαδο, μισό σφηνάκι ξύδι, αλάτι, λίγο πιπέρι, μια πρέζα θυμάρι και 3 φύλλα δάφνης. Κλείνουμε την χύτρα και μετράμε 25 λεπτά αφότου σηκωθεί η βαλβίδα.

Αυτό ήταν. Τα χταπόδια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Ιδανικά θα ήταν να τα βάζαμε σε μια σχάρα στα κάρβουνα για περίπου 5 λεπτά...

Τα σερβίρουμε με αλατάκι, μπόλικο ξύδι και ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία.

Δείτε την συνταγή με φωτογραφίες.

  • Υλικά Συνταγής
  • Βίντεο Συνταγής
  • Map
  • 1 με 2 χταπόδια.
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο.
  • Μισό σφηνάκι ξύδι.
  • Αλάτι, λίγο πιπέρι.
  • Μια πρέζα θυμάρι.
  • 3 φύλλα δάφνης.

Για το σερβίρισμα:

Αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο.

Παρόμοιες συνταγές

Σας άρεσε?Διαδώστε το!