Χταπόδι στη χύτρα
- € 12
- - Θαλασσινα
- Μερίδες: 4
- Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά
Συνταγή για χταπόδι ξυδάτο.
Τα χταπόδια πρέπει να είναι "σβουριγμένα" και καθαρισμένα. Οπότε αν τα πάρουμε ολόφρεσκα θα πρέπει να τα καθαρίσουμε, να τα χτυπήσουμε και να τα σβουρίξουμε να μαλακώσουν. Αν τα πάρουμε από το μάρκτετ καταψυγμένα, είναι έτοιμα...
Θα τα βάλουμε με λίγο νερό μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν μια πρώτη βράση για 15 με 20 λεπτά (θα βγάλει και τα δικά του). Το νερό στην συνέχεια το πετάμε και βάζουμε φρέσκο.
Προσθέτουμε 1 σφηνάκι ελαιόλαδο, μισό σφηνάκι ξύδι, αλάτι, λίγο πιπέρι, μια πρέζα θυμάρι και 3 φύλλα δάφνης. Κλείνουμε την χύτρα και μετράμε 20 με 25 λεπτά αφότου σηκωθεί η βαλβίδα.
Αυτό ήταν. Τα χταπόδια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Ιδανικά θα ήταν να τα βάζαμε σε μια σχάρα στα κάρβουνα για περίπου 5 λεπτά...
Τα σερβίρουμε με αλατάκι, μπόλικο ξύδι και ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #mitsomageiremata #xtapodistixytra #xtapodi #xytra #vrasto
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- 1 με 2 χταπόδια.
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο.
- Μισό σφηνάκι ξύδι.
- Αλάτι, λίγο πιπέρι.
- Μια πρέζα θυμάρι.
- 3 φύλλα δάφνης.
Για το σερβίρισμα:
Αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο.