Χοιρινό κότσι
- € 15
- - Χοιρινό
- Μερίδες: 3
- Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος Εκτέλεσης: 3 1/2 ώρες
Συνταγή για χοιρινό κότσι.
Αρχικά αλατίζουμε τα κότσια, κάνοντάς τα μασάζ με αλάτι χοντρό. Ένα λεπτό περίπου το κάθε κομμάτι. Σχίζουμε το κότσι σε 3 σημεία και το μασάζ συνεχίζεται…
Ήρθε η ώρα να κάνουμε την μαρινάδα! Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, μισό ποτήρι λευκό κρασί, μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν, λίγο μαύρο πιπέρι και τρεις κουταλιές της σούπας πετμέζι ή μέλι (ή και τα δυο). Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μαρινάρουμε το κρέας καλά και τα αφήνουμε μέσα για μισή/μία ώρα. Το ιδανικό είναι για ένα βράδυ!
Στην συνέχεια τοποθετούμε τα κότσια μέσα στην γάστρα… Βάζουμε σκορδάκι, μπαχάρι, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο επάνω στα κομμάτια και 2 με 3 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα που περίσσεψε!
Βάζουμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για μισή ώρα, και στους 170 με 180 βαθμούς για 3 ώρες. Προσοχή στο φούρνο που έχει ο καθένας και στον τύπο της γάστρας που χρησιμοποιεί.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής στο YouTube και στην καρτέλα "Βίντεο Συνταγής".
#συνταγεςμαγειρικης #syntagesmageirikis #kotsi
- Υλικά Συνταγής
- Βίντεο Συνταγής
- Map
- Κότσι χοιρινό.
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
- Αλάτι χοντρό.
- Μισό ποτήρι λευκό κρασί.
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν.
- Πιπέρι, δεντρολίβανο, μπαχάρι.
- 2 σκελίδες σκόρδο.
- 3 κουταλιές της σούπας πετιμέζι ή μέλι.